NORDIC KIWI

KERAMISK UTRUSTNING

Talisman Manufacturing på Nya Zeeland har tillverkat ändamålsenlig och bra designad utrustning till ett förmånligt pris i mer än 40 år. Framförallt Talismans unika glaseringsverktyg har vunnit många nöjda kunder världen över. Nordic Kiwi är Talismans agent här i Norden och har sålt Talisman utrustning sedan 1984.

Här kan man ladda hem prislistan
Talisman glasyrsiktar är enastående bra, det finns inte bättre på marknaden. Åtminstone så tycker vi det och alla våra nöjda kunder.
Glasyrsiktarna är av mycket hög kvalitet och Talisman erbjuder ett komplett urval av glasyrsiktar för alla behov. Gör man sina egna glasyrer och egna prover är de små provsiktarna till mycket god användning. OBS! Kolla även Aktuellt i menynTalisman glasyrwokar
är också unika och är en bra enkel lösning till ett vanligt glaseringsproblem, nämligen att doppglasera stora fat. En tillräckligt bred behållare kräver ofta en hel del glasyr om föremålet ska täckas helt i doppningsprocessen.
Talismans glasyrwokar i olika storlekar och material är ett bra hjälpmedel. Med sin paraboliska form har woken stor bredd men behöver bara en relativt ringa del glasyr. Fungerar också utmärkt som uppsamlingsskål om man häller glasyr på stora alster. Mycket uppskattad av många keramiker.Talisman rakutänger är en storsäljare och finns i fyra olika modeller, berorende på storlek och typ av alster som ska rakubrännas. Alla tänger är cirka 1 meter långa.
Talisman kavlingsbord tillverkas inte längre tyvärr. Vi får se om den återuppstår

kan placeras på bänk eller bord, vilket möjliggör valfri arbetshöjd. Den går att skruva fast men det är inte nödvändigt och dess ringa storlek och vikt gör den enkel att stuva undan efter användning. Konstruktionen är enkel såtillvida att bottenplattan körs fram och tillbaka. Lerans tjocklek bestäms genom en enkel justering av valsens upp eller ner och kavlas mellan två kanvaslakan. Kavlingsbordets arbetsyta: 58,5 cm x 45,5 cm
Mått:
Längd: 74 cm
Bredd: 56 cm
Höjd: 16 cm

Vill du veta mer? Mejla till
info@nordickiwi.nu

Adress:
Nordic Kiwi AB
Västeråsen 828
845 72 Oviken
0643-100 65
070-205 48 48© Nordic Kiwi